Baklalı Enginar Tarifi
Baklalı Enginar tarifi: Baklalı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Baklalı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Baklalı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Enginarlar İçin:
- 4 adet ayıklanmış enginar
- 300 gram iç bakla
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 bağ taze soğan
Baklalı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- İç baklaların hepsini ortasından ince bir çizik atarak kabuklarından ayırın. Bol suyla güzelce yıkayın.
- Havucu soyun ve küçük küplere kesin. Baklalarla karıştırarak bir tabağa alın.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve geniş bir tencereye alın. Zeytinyağını da ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Öldürdüğünüz soğanları ocaktan alın ve enginar çanaklarını soğanların üzerine yerleştirin.
- İç baklaları ekleyin.
- Taze soğanı ve dereotunu doğrayın. Bakla ve enginarların üzerini lezzet vermesi adına doğranmış taze soğan ve dereotuyla kaplayın.
- Sosu için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın. Arzuya göre limon suyu miktarını arttırın.
- Sosu enginarları üzerine gezdirdikten sonra kapağı kapalı tencerede, gerektikçe su ilavesi yaparak enginarları yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen iç baklalı enginarları içi dolu çanaklar halinde servis tabağına dizip oda sıcaklığında bekletin. Ilık hale geldikten sonra buzdolabında soğutup sevdiklerinizle paylaşın.
Baklalı Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Enginar çanaklarını hazırlamak için enginarları dikkatli bir şekilde ayıklayın. Diğer malzemeleri hazırlayana kadar kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Baklalı Enginar tarifi için servis önerisi
Servis tabağına alıp soğuması için beklettiğiniz iç baklalı enginar çanaklarının üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilir, dereotu ilavesiyle servis edebilirsiniz.