Bakla Yemeği Tarifi
Bakla Yemeği tarifi: Bakla Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Bakla Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bakla Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram taze iç bakla
- 250 gram dana kıyma
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Bakla Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanların kabuklarını soyun, yıkayın ve ince ince doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın ve içerisine doğramış olduğunuz soğanları alın, pembeleşene dek kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve rengi değişip, suyunu salıp, tekrar çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Salçayı ilave edin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurun. Üstüne yıkadığınız taze iç baklaları ilave edin, birkaç dakika daha kavurun.
- Üstüne baklaların üstünü 2 parmak kadar geçecek şekilde sıcak su ilave edin, baharatlarını ekleyin. Biraz karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve bu şekilde yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakın.
- Baklalar iyice yumuşadığında yemeğiniz pişmiş demektir. Üstünü maydanozla süsleyin ve sıcak sıcak servis edin.