Bakla Tarifi
Bakla tarifi: Bakla için gerekli malzemeler nelerdir? Bakla nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bakla yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gr. taze bakla
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3/4 su bardağı su
Servisi için:
Bakla tarifi nasıl yapılır?
- Baklalarınızın sap kısımlarını ve uçlarını temizleyin. Dilediğiniz boyutlarda keserek bol limonlu suda bekletin.
- Soğanlarınızı doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte tencerenize alarak güzelce kavurun.
- Kavurulan soğanın üzerine baklaları alın. Üzerine toz şeker, tuz ve limon suyu ilave ederek birkaç dakika soteleyin. Sonrasında ununu da ekleyerek birkaç dakika kavurun. Suyunu verin. Kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın.
- Ocağın altını kapatınca dinlenmeye bırakın. Baklayı, servis tabaklarına aldıktan sonra incecik kıyılmış dereotu ve yoğurt eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın. Afiyetler olsun!
Bakla tarifinin püf noktası nedir?
Un ilave etmek baklalarınızın rengini korumaya yardımcı olacaktır.
Bakla tarifi için servis önerisi
Servisinde yer vereceğiniz çırpılmış yoğurt onu daha da güzelleştirecek.