Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bahçıvan Kebabı Tarifi

Bahçıvan Kebabı

Bahçıvan Kebabı Tarifi

Bahçıvan Kebabı tarifi: Bahçıvan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Bahçıvan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bahçıvan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 25 gram tereyağı
  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 3 adet domates
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bahçıvan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerede tereyağını eritin ve yanmasına fırsat vermeden kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin. Etler suyunu salıp tekrar çekene dek ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın.
  • Etler pişerken; havuç, domates ve patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun.
  • Havuçları daire şeklinde, domates ve patatesleri ise küp şeklinde doğrayıp bir kenara alın.
  • Soğanı yarım ay şeklinde, biberleri ise küp şeklinde doğrayın.
  • Suyunu çekmiş olan etlere, doğranmış soğan ve biberi aynı anda ilave edip, 2-3 dakika kavurun.
  • Ardından diğer sebzeleri de tencereye ekleyin. Suyunu ve baharatlarını da ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp, pişmeye bırakın.
  • Etler ve sebzeler tamamen yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Piştikten sonra sıcak sıcak servis edin.

Bahçıvan Kebabı tarifi için servis önerisi

Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025