Bahçıvan Kebabı Tarifi
Bahçıvan Kebabı tarifi: Bahçıvan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Bahçıvan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bahçıvan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 25 gram tereyağı
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 3 adet domates
- 3 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet çarliston biber
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Bahçıvan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede tereyağını eritin ve yanmasına fırsat vermeden kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin. Etler suyunu salıp tekrar çekene dek ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın.
- Etler pişerken; havuç, domates ve patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun.
- Havuçları daire şeklinde, domates ve patatesleri ise küp şeklinde doğrayıp bir kenara alın.
- Soğanı yarım ay şeklinde, biberleri ise küp şeklinde doğrayın.
- Suyunu çekmiş olan etlere, doğranmış soğan ve biberi aynı anda ilave edip, 2-3 dakika kavurun.
- Ardından diğer sebzeleri de tencereye ekleyin. Suyunu ve baharatlarını da ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp, pişmeye bırakın.
- Etler ve sebzeler tamamen yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Piştikten sonra sıcak sıcak servis edin.
Bahçıvan Kebabı tarifi için servis önerisi
Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.