Baharatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi
Baharatlı Tuzlu Kurabiye tarifi: Baharatlı Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Baharatlı Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Baharatlı Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye hamuru için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
- 3 çay kaşığı kuru biberiye
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta beyazı (veya 2 yemek kaşığı su)
Baharatlı Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta beyazı, sirke ve sıvı yağı geniş bir kaseye alın ve karışım beyazlaşıncaya dek çırpın.
- Üzeirne un ve tuzu ekleyin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edip tüm malzemeler birleşinceye dek yoğurun.
- Ardından tezgaha yağlı kağıt serip hamuru üzerine yerleştirin. Hamurun üzerine bir kat daha yağlı kağıt serin ve merdane yardımıyla hamuru açmaya başlayın.
- 0,5-1 cm arasında kalınlığa ulaştıktan sonra üstteki yağlı kağıdı kaldırın. Üzerine serpeceğiniz baharatları bir kasede karıştırın. Yumurta beyazı veya su sürdükten sonra baharatları açmış olduğunuz hamurun üzerine serpiştirin.
- Hamuru dilediğiniz şekilde kesin. Dilerseniz bıçak kullanarak kare şeklinde, dilerseniz kurabiye kalıplarıyla yuvarlak veya çiçek şeklinde kesin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 180 derecede 8-10 dakika kadar pişirin. Hafifçe renk almasını ve daha kıtır olmasını istiyorsanız 15-16 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alarak ilk sıcaklığı çıkana dek bekleyin ve ardından servis edin. Afiyetler olsun!