Baharatlı Tuzlu Atıştırmalık Tarifi
Baharatlı Tuzlu Atıştırmalık tarifi: Baharatlı Tuzlu Atıştırmalık için gerekli malzemeler nelerdir? Baharatlı Tuzlu Atıştırmalık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Baharatlı Tuzlu Atıştırmalık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 110 gram yoğurt (koyu kıvamlı)
- 70 mililitre sıvı yağ
- 120 gram beyaz peynir
- 1 dal taze soğan (yeşil kısımları kullanılacak)
- 4 dal dereotu ( ya da maydanoz)
- 2 tatlı kaşığı pul biber (arzuya göre)
- 2 tatlı kaşığı anason
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta akı
- 1,5 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 adet yumurta sarısı
Baharatlı Tuzlu Atıştırmalık tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Un ve yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri bir araya getirin.
- Unu kontrollü olarak ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi bırakın.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizin.
- Yumurta sarısını birkaç damla suyla inceltip üstüne sürün. Fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 15-17 dakika pişirin. Çıkarıp dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Baharatlı Tuzlu Atıştırmalık tarifi için servis önerisi
Yanında taze demli bir çayla çok yakışıyor.