Baharatlı Kruton Tarifi
Baharatlı Kruton tarifi: Baharatlı Kruton için gerekli malzemeler nelerdir? Baharatlı Kruton nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Baharatlı Kruton yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 dilim tam buğday ya da köy ekmeği
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 3 dal taze kekik
- 1/2 tatlı kurutulmuş fesleğen
- 1/4 tatlı kaşığı pul biber
Baharatlı Kruton tarifi nasıl yapılır?
- Uç kısımlarını alıp kabuklarını soyduğunuz sarımsakları keskin bir bıçağın tersi ile ezip oldukça küçük küpler halinde doğrayın.
- Hafif kalın bir şekilde dilimlenmiş tam buğday ya da köy ekmeği dilimlerini küçük küpler halinde kesin.
- Taze kekik yapraklarını ayıklayın. Zeytinyağı, sarımsak küpleri, kurutulmuş fesleğen ve pul biber ilavesiyle karıştırın.
- Ekmek küplerini hazırladığınız zeytinyağlı karışımla harmanlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hafif bir renk alıp kuruyana kadar kızartın.
- Fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğuttuğunuz krutonları, ağzı sıkıca kapalı cam bir kavanoza alıp çorba ve sulu yemekler ile servis etmek üzere saklayın.
Baharatlı Kruton tarifinin püf noktası nedir?
Bayatlamaya yüz tutmuş ekmekleri kruton tarifinde kullanabilir, arzu ettiğiniz ekmek çeşidini hafif kalın olacak şekilde dilimleyip küp küp kullanabilirsiniz.