Baharatlı Ekmek Tarifi
Baharatlı Ekmek tarifi: Baharatlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Baharatlı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Baharatlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 7 su bardağı su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 2 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı susam
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zahter otu (isteğe göre)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay bardağı ceviz içi
Baharatlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabınıza 3 su bardağı unu ekleyin. Üzerine şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- Ortasını açıp suyu, sütü ve yağı ekleyip kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştıralım.
- Ardından geri kalan 4 bardak unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 1 saat mayalandıralım.
- Üst harcı için soğanı minik minik doğrayalım. Ardından tüm üst harç malzemelerini soğanla birlikte karıştıralım.
- Mayalanan hamurdan parçalar koparıp elimizde bastırıp yuvarlak şekil verelim tepsiye dizelim. Çok ince veya kalın olmamasına dikkat edelim.
- Ardından iç harcını bolca üzerilerine serelim. Her tarafına yayalım .
- 180 derece ısıttığımız fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.