Baharatlı Domates Reçeli Tarifi
Baharatlı Domates Reçeli tarifi: Baharatlı Domates Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Baharatlı Domates Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Baharatlı Domates Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram cherry domates
- 500 gram toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 adet orta boy limon
- 1 adet (0,5 gram) damla sakızı
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 100 gram tuzsuz badem
Baharatlı Domates Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Reçelin köpürüp, dışarıya taşmaması için; su ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın.
- Damla sakızını ilave edin ve şekeri erimesi için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Çubuk tarçın ve karanfilleri de ekledikten sonra şerbet malzemesini koyu bir kıvam alana kadar orta ateşte kaynatın.
- Sıcak suda beklettiğiniz tuzsuz bademlerin kabuklarını ayıklayın. Cherry domatesleri bütün olarak bol suda yıkayın.
- Domatesler ve kabuklarını soyduğunuz tuzsuz bademleri, şerbet karışımına aktarın. Domatesler patlayıp, yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika, kısık ateşte reçeli kaynatın.
- Reçeli çok fazla karıştırmamaya ve renginin daha berrak olması için yüzeye çıkan beyaz köpükleri alıp, ayrı bir kenarda biriktirmeye özen gösterin.
- Limonların kabuklarını beyaz kısımlarını almadan rendeleyin, ortadan ikiye kestikten sonra sularını sıkın.
- Kıvam alan reçele rendelenmiş limon kabukları ve suyunu ilave ettikten sonra 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
- Reçeli, soğuttuktan sonra kavanozlara boşaltıp, ağzını sıkaca kapattıktan sonra buzdolabında ya da güneş görmeyen bir yerde, oda ısısında muhafaza edin. Sevdiklerinizle yaz- kış demeden paylaşın.
Baharatlı Domates Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Bademleri sıcak suda bekletip, kabuklarını kolayca soyun.
Baharatlı Domates Reçeli tarifi için servis önerisi
Kızarmış ekmeklerinizi hazırlamayı unutmayın. :)