Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baharatlı Ceviz Tarifi

Baharatlı Ceviz

Baharatlı Ceviz Tarifi

Baharatlı Ceviz tarifi: Baharatlı Ceviz için gerekli malzemeler nelerdir? Baharatlı Ceviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baharatlı Ceviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 250 gram ceviz (haşlanmış)

Baharatlı Ceviz tarifi nasıl yapılır?

  • Cevizleri kaynar suya atın ve attığınız su, koyu renk  olana kadar kaynatın.
  • Kaynayan cevizleri ocaktan alın ve süzdürün.
  • Bir kapta pudra şekeri,tarçın, vanilin, tuz, yenibahar ve toz zencefili iyice karıştırın.
  • Haşlanmış cevizleri pudra şekerli karışımın içerisine aktarın ve tüm cevizler bu karışıma bulanacak şekilde karıştırın.
  • Cevizleri, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, aralarında boşluk olacak şekilde serin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız cevizleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • İster tatlı bir yemiş olarak, ister salata, tatlı ve kahvaltılarda dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025