Baharatlı Ceviz Tarifi
Baharatlı Ceviz tarifi: Baharatlı Ceviz için gerekli malzemeler nelerdir? Baharatlı Ceviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Baharatlı Ceviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı vanilin
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 250 gram ceviz (haşlanmış)
Baharatlı Ceviz tarifi nasıl yapılır?
- Cevizleri kaynar suya atın ve attığınız su, koyu renk olana kadar kaynatın.
- Kaynayan cevizleri ocaktan alın ve süzdürün.
- Bir kapta pudra şekeri,tarçın, vanilin, tuz, yenibahar ve toz zencefili iyice karıştırın.
- Haşlanmış cevizleri pudra şekerli karışımın içerisine aktarın ve tüm cevizler bu karışıma bulanacak şekilde karıştırın.
- Cevizleri, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, aralarında boşluk olacak şekilde serin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız cevizleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- İster tatlı bir yemiş olarak, ister salata, tatlı ve kahvaltılarda dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.