Baharatlı Ballı Kavrulmuş Yer Fıstığı Tarifi
Baharatlı Ballı Kavrulmuş Yer Fıstığı tarifi: Baharatlı Ballı Kavrulmuş Yer Fıstığı için gerekli malzemeler nelerdir? Baharatlı Ballı Kavrulmuş Yer Fıstığı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Baharatlı Ballı Kavrulmuş Yer Fıstığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram tuzsuz yer fıstığı
- 3 yemek kaşığı susam
- 3 yemek kaşığı bal
- 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1/5 çay kaşığı toz tarçın
Baharatlı Ballı Kavrulmuş Yer Fıstığı tarifi nasıl yapılır?
- Yer fıstıklarının kabuklarını elinizle hafifçe ovarak tek tek soyun.
- Kabuklarını soyduğunuz fıstık ve susamı kalın tabanlı bir tavaya alın. Aralarda toz kırmızı biber ve tarçın katıp sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar kavurun.
- Balı ilave edip fıstıklar hafif bir karamel rengini alana kadar kısık ateşte pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
- Ocaktan aldığınız birbirine tutunan yer fıstıklarını yağlı kağıt üzerine alıp dağıtın.
- Soğuması için beklettiğiniz fıstıkları küçük parçalar halinde kırıp atıştırmalık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Baharatlı Ballı Kavrulmuş Yer Fıstığı tarifinin püf noktası nedir?
Atıştırmalığın tadını acılaştırmaması için yer fıstıklarının kabuklarını tek tek soymaya dikkat edin. Taze fıstık kullanmaya özen gösterin, kabukların kolayca soyulabilmesi için kısa bir süre düşük ateşte fırınlayın.