Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bahar Temalı Pasta Tarifi

Bahar Temalı Pasta

Bahar Temalı Pasta Tarifi

Bahar Temalı Pasta tarifi: Bahar Temalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Bahar Temalı Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bahar Temalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanya için:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/3 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı (tepeleme) un
  • 1/2 su bardağı (tepeleme) nişasta
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin

Krema için:

  • 500 mililitre süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 100 gram tereyağı
  • 1/2 paket krema

Dışı için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Bahar Temalı Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaların sarısı ve beyazı dikkatli bir şekilde ayrılır. (Beyazına sarı kesinlikle karışmayacak)
  • Beyazlar bir tutam tuzla bir dakika çırpılıp şekerin yarısı eklenir. (1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyerek yumurta kokma ihtimalini azaltabilirsiniz)
  • Yumurta sarıları şekerle bir dakika çırpılıp, sıcak su eklenerek açık bir renk alana kadar çırpılır. Kuru malzemeler iki defada, elenerek yumurta sarılarına eklenip spatulayla karıştırılır.
  • Yumurta beyazları da 3 aşamada eklenerek söndürmeden alttan üste ve aynı yöne doğru karıştırılır. Altına yağlı kağıt serilmiş çembere dökülür. (Çemberin yanları yağlanmayacak)
  • 175 derecede 30-35 dakika pişirilir. Kürdan temiz çıkana kadar pişirin. İlk 20 dakika fırını açmayın. Pişer pişmez bir telin üzerine ters bir şekilde koyarak soğumaya bırakın.
  • Streçleyip buzdolabına kaldırın, ertesi gün daha kolay kesebilirsiniz.
  • Krema için süt ve şekerin yarısını tencereye alıp altını açın. Un, nişasta ve şekeri bir kapta harmanlayın, yumurtaları ekleyip hiç pütür kalmayana kadar çırpın.
  • Kaynayan sütten bir kepçe yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın ve karıştırarak tencereye ekleyin. Altını kısın, kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Altını kapatın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerine değecek şekilde streçleyip soğutun. Soğuyunca kremayı ekleyip çırpın ve dolaba kaldırın.
  • Pandispanyaları istediğiniz kalınlıkta kesin, sütle ıslatın ve kremadan ekleyip spatulayla düzleştirin. Üzerine dilediğiniz meyveleri ekleyip biraz daha krema sürün ve ikinci katı koyun.
  • Dış sıvamasında aynı kremayı kullanabilirsiniz, ben krem şanti kullandım. Süsleyip dinlendirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025