Bahar Temalı Pasta Tarifi
Bahar Temalı Pasta tarifi: Bahar Temalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Bahar Temalı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bahar Temalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanya için:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/3 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı (tepeleme) un
- 1/2 su bardağı (tepeleme) nişasta
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilin
Krema için:
- 500 mililitre süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 100 gram tereyağı
- 1/2 paket krema
Dışı için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Bahar Temalı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaların sarısı ve beyazı dikkatli bir şekilde ayrılır. (Beyazına sarı kesinlikle karışmayacak)
- Beyazlar bir tutam tuzla bir dakika çırpılıp şekerin yarısı eklenir. (1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyerek yumurta kokma ihtimalini azaltabilirsiniz)
- Yumurta sarıları şekerle bir dakika çırpılıp, sıcak su eklenerek açık bir renk alana kadar çırpılır. Kuru malzemeler iki defada, elenerek yumurta sarılarına eklenip spatulayla karıştırılır.
- Yumurta beyazları da 3 aşamada eklenerek söndürmeden alttan üste ve aynı yöne doğru karıştırılır. Altına yağlı kağıt serilmiş çembere dökülür. (Çemberin yanları yağlanmayacak)
- 175 derecede 30-35 dakika pişirilir. Kürdan temiz çıkana kadar pişirin. İlk 20 dakika fırını açmayın. Pişer pişmez bir telin üzerine ters bir şekilde koyarak soğumaya bırakın.
- Streçleyip buzdolabına kaldırın, ertesi gün daha kolay kesebilirsiniz.
- Krema için süt ve şekerin yarısını tencereye alıp altını açın. Un, nişasta ve şekeri bir kapta harmanlayın, yumurtaları ekleyip hiç pütür kalmayana kadar çırpın.
- Kaynayan sütten bir kepçe yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın ve karıştırarak tencereye ekleyin. Altını kısın, kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Altını kapatın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerine değecek şekilde streçleyip soğutun. Soğuyunca kremayı ekleyip çırpın ve dolaba kaldırın.
- Pandispanyaları istediğiniz kalınlıkta kesin, sütle ıslatın ve kremadan ekleyip spatulayla düzleştirin. Üzerine dilediğiniz meyveleri ekleyip biraz daha krema sürün ve ikinci katı koyun.
- Dış sıvamasında aynı kremayı kullanabilirsiniz, ben krem şanti kullandım. Süsleyip dinlendirin. Afiyet olsun.