Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bahar Pilavı Tarifi

Bahar Pilavı

Bahar Pilavı Tarifi

Bahar Pilavı tarifi: Bahar Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Bahar Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bahar Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 bardak su
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış veya dondurulmuş)
  • 1 kase ince kıyılmış dereotu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Bahar Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Hafifçe kavurmadan önce pirinçleri suda bekleterek nişastasının çıkmasını bekleyin ve ardından suyunu süzün.
  • Tereyağı ve zeytinyağını pilav tencerenize koyun ve ısıtın. Havucu soyun ve minik küpler halinde doğrayın ardından tencereye ekleyerek kavurmaya başlayın. Havuçları ince ve küçük doğramaya özen gösterin aksi halde pirinçlerle aynı anda pişmez.
  • Ardından pirinçleri de üzerine ekleyin ve birkaç dakika kadar da beraber kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
  • Suyu koymadan hemen önce bezelyeyi de ekleyin ve kısık ateşte suyunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyu çektikten sonra altını kapatın, ince kıyılmış deretounu ekleyin, karıştırın ve demlenmesi için 20 dakika kadar bekleyin. Ardından servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025