Bahar Kupları Tarifi
Bahar Kupları tarifi: Bahar Kupları için gerekli malzemeler nelerdir? Bahar Kupları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Bahar Kupları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 adet limonun kabuğu
- 1/2 çay kaşığı toz tarçın
- 50 gram tereyağı
- 1 paket yulaflı bisküvi
Üzeri için:
- 1 kase dilediğiniz meyve çeşitleri
Bahar Kupları tarifi nasıl yapılır?
- Süt, nişasta, un ve şekeri orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya yakın limon kabuğu rendesini ve yarım çay kaşığından da az tarçını muhallebiye ekliyoruz.
- Kaynayınca ocaktan alıp ılınmasını bekliyoruz. Bisküvileri toz haline getirip, erittiğimiz tereyağı ile karıştırıyoruz. Kuru gelirse bu aşamada 1 - 2 yemek kaşığı süt ilave edebilirsiniz.
- Sonra da atmayıp geri dönüştürdüğünüz salça, bezelye,reçel gibi cam kavanozlarına hazırladığınız muhallebi ve bisküvi harcını sıra sıra döküyoruz.
- Soğuttuktan sonra üzerini meyvelerle süsleyerek yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bahar Kupları tarifi için servis önerisi
Mevsim meyveler, orman meyveleri ya da evde olan herhangi bir meyveyle kuplarınızı süsleyebilirsiniz.