Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çay Tarifi
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çay tarifi: Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çay için gerekli malzemeler nelerdir? Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çay nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çay yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 25 gram ıhlamur
- 25 gram adaçayı
- 25 gram hibiskus
- 25 gram kök zencefil
- 25 gram ekinezya
- 25 gram havlucan
- 25 gram gül hatmi
- 25 gram kabuk tarçın
- 2 su bardağı içme suyu
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çay tarifi nasıl yapılır?
- İçme suyunu cezveye aktarın. Kök zencefil, havlucan ve çubuk tarçını ekleyin.
- Kök bitkileri kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Bir iki taşım kaynayan çay karışımını ocaktan alın. 2-3 dakika kadar bekletin.
- Son olarak; ıhlamur, ada çayı hibiskus, ekinezya ve gül hatmiyi ekledikten sonra demlenmesi için 5 dakika kadar bekletin.
- Demlenen çayı süzdükten sonra tercihen günde üç fincan tüketin. Bağışıklığı arttırmaya yönelik olan bu çay tarifini sevdiklerinizle paylaşın.
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çay tarifi için servis önerisi
Arzuya göre hazırladığınız çaya bal ekleyebilirsiniz.