Baghrir Tarifi
Baghrir tarifi: Baghrir için gerekli malzemeler nelerdir? Baghrir nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Baghrir yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1,5 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı tuz veya şeker
Baghrir tarifi nasıl yapılır?
- İhtiyacınız olan tüm malzemeleri el blenderına aktarın.
- Tuzlu yapmak istiyorsanız tuz, tatlı olsun istiyorsanız da şeker ilave edin. Malzemelerini blenderdan pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin.
- Ardından bir kabın içerisine aktarın. Üzerini streç filme örterek oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.
- Yanmaz yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve orta ateşte, yağsız bir şekilde güzelce ısıtın.
- Hazırladığınız harçtan tavaya kepçe yardımıyla incecik bir şekilde dökün. Üst yüzeyinde delikler oluşup üzeri kuruyana kadar pişirin.
- Diğer yüzüne çevirmenize ya da alt kısmına çevirmenize gerek yok. Üst kısmında gözeneklerin oluşması ve tamamen kuruması yeterli olacaktır.
- Ardından tavadan alıp dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz. Keyfi bol olsun! Afiyetler olsun!
Baghrir tarifinin püf noktası nedir?
Oda sıcaklığında mayalandırmadan pişirme işlemine geçmeyin. Tavaya dökerken incecik bir şekilde dökmeye özen gösterin. Tavanızı yağlamayın, orta ateşte iyice kızdığından emin olun. Hamurun bir yüzünü pişirin diğer yüzünü pişirmeyin. Pişmesi için hamurun üst kısmının kuruması yeterli olacaktır. İçerisine tuz koyduğunuzda tuz malzemelerle, şeker koyduğunuzda da tatlı malzemelerle servis edin mutlaka.
Baghrir tarifi için servis önerisi
Şeker koyarsanız bal, kaymak, çikolata, reçel, meyve gibi tatlı malzemelerle, tuz koyarsanız da peynir, zeytin, şarküteri ürünleri gibi tatlı malzemelerle servis edin. Dilerseniz içerisine muhallebi doldurarak enfes bir tatlıya dönüştürerek servis edebilirsiniz.