Baget Ekmek Tarifi
Baget Ekmek tarifi: Baget Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Baget Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet orta boy
Baget Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 150 mililitre ılık süt
- 200 mililitre ılık su
Baget Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Unu eleyip derin bir kaba alın.
- Maya ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
- Üzerine sıvı yağ, ılık süt ve ılık suyu ekleyin.
- Mikserle önce düşük sonra yüksek devirde 5 dakika çırpın.
- Üzerini kapatıp ılık ortamda 50 dakika bekletin.
- Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve yoğurun.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlayarak 40 cm boyutunda uzatın.
- Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin ve üzerini kapatıp 25 dakika daha bekletin.
- Süre sonunda ekmeklerin üzerine, bıçakla fazla bastırmadan birbirine paralel çizgiler çizin ve üzerlerine fırça yardımıyla su sürüp ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.