Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baget Ekmek Tarifi

Baget Ekmek

Baget Ekmek Tarifi

Baget Ekmek tarifi: Baget Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Baget Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baget Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 kilogram un

Baget Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Maya, ılık su, tuz ve un bir kaba alınıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar iyice yoğurulur. (unu yavaş yavaş ekleyin)
  • Yoğurduğunuz kabın üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru bir kere daha yoğurup havasını alın.
  • 6 eşit bezeye bölüp yuvarlayın. 15 dakika üzeri kapalı bekletin.
  • Bezeleri tek tek uzatıp rulo yapın. Ortası yüksek kenarları hafif ince kalacak şekilde uzatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerilerine keskin bir bıçakla çizik atın.
  • Üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Bu sırada fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Mayalanan hamur tepsisini önceden ısıtılan fırına atın,fırının içine de ısıya dayanıklı bir kasede su koyun.
  • Altı ve üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Ekmekleri fırından alınca beze sarın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025