Baget Ekmek Tarifi
Baget Ekmek tarifi: Baget Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Baget Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Baget Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 kilogram un
Baget Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Maya, ılık su, tuz ve un bir kaba alınıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar iyice yoğurulur. (unu yavaş yavaş ekleyin)
- Yoğurduğunuz kabın üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru bir kere daha yoğurup havasını alın.
- 6 eşit bezeye bölüp yuvarlayın. 15 dakika üzeri kapalı bekletin.
- Bezeleri tek tek uzatıp rulo yapın. Ortası yüksek kenarları hafif ince kalacak şekilde uzatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerilerine keskin bir bıçakla çizik atın.
- Üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Bu sırada fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın.
- Mayalanan hamur tepsisini önceden ısıtılan fırına atın,fırının içine de ısıya dayanıklı bir kasede su koyun.
- Altı ve üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Ekmekleri fırından alınca beze sarın. Afiyet olsun.