Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Baget Ekmek Tarifi

Baget Ekmek

Baget Ekmek Tarifi

Baget Ekmek tarifi: Baget Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Baget Ekmek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Baget Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 500 gram un (aldığı kadar)

Baget Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Su, şeker, tuz ve mayayı bir kaba alıp karıştırın.
  • Daha sonra içerisine yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edip 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün ve elinizle açıp ikiye katlayın.
  • Kalan diğer parçaları da öyle yapın ve 30 dakika daha tepsi mayası yaptıktan sonra bir bıçak ile üzerilerine çizik atıp hafif un serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Baget Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Derecenin bu kadar yüksek olmasından korkmayın,daha düşük ısıda pişirirseniz ekmekleriniz kurur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Baget Ekmek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021