Baget Ekmek Tarifi
Baget Ekmek tarifi: Baget Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Baget Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
14 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Baget Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram ekmeklik un
- 500 mililitre su
- 1 çimdik maya
- 400 gram beyaz un
- 12 gram tuz
- 6 gram kuru maya
Baget Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Ön maya için gerekli tüm malzemeleri: 1 çimdik kuru mayayı, 250 ml su, 250 gr ekmeklik unu homojen bir şekilde karıştırıp 12 saat ağzı kapalı bir şekilde dinlendiriyoruz.
- Göz göz olmuş ön mayamın üzerine 250ml su, 6 gr (2 tatlı kaşığı) maya, yarım yemek kaşığı (12gr) tuzu ve 400 gr unu ekleyip elinizle ya da stand mikseri ile 5 dakika düşük devirde 5 dakia orta devirde yoğuruyoruz.
- Üzerini kapatıp 45 dk daha dinlendiriyoruz. Hamuru 200-220 gr yani 5-6 bezeye bölüyoruz. Üzerini kapatıp 15-20 dakika daha dinlendiriyoruz.
- Bezeyi alıp gazının gitmesi için elimizle bastırarak açıyoruz. Bir ucundan azcık katlayarak ucunu parmaklarımızla yapıştıra yapıştıra rulo haline getiriyoruz.
- Yuvarlayarak 40 cm uzunluğuna kadar açıyoruz ve unladığımız temiz mutfak bezine yerleştiriyoruz. Üzerini örtüp mayalanması için 30-45 dakika bekletiyoruz.
- Ters çevirerek söndürmeden tepsiye yerleştiriyoruz. Bıçak ya da ekmek kesme jiletiniz varsa çizik atıp fırına veriyoruz.
- Fırını 250 dereceye getirip önceden ısıtıp altına su dolu kap ekliyoruz. Ekmekleri koyar koymaz sıcaklığını 200 dereceye indiriyoruz.
- Kızarana kadar pişiriyoruz. Ekmeği fırından çıkardıktan sonra fırın ızgarasında dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Baget Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Ön mayalama yapıp 12 saat bekleterek ekmeğimize lezzet katıp, raf ömrünü uzatıyoruz.