Baget Tarifi
Baget tarifi: Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Baget nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet tavuk baget
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1/2 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
- 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
- 1 tatlı kaşığı tuz
Baget tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk bagetleri bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Üzerine bıçakla derin ve dikey çizikler atın.
- Zeytinyağı, yoğurt, domates salçası, bal, sarımsak, sirke ve baharatları geniş bir kapta karıştırın.
- Bagetleri hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Sosunu çeken ve baharatlarla tatlanan bagetleri, sıcak olarak servis edin.
Baget tarifinin püf noktası nedir?
Marineye buladığınız bagetleri bir gece buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli olacaktır. Pişerken bagetler yağını ve kendi suyunu salacak ancak isteğe göre fırın tepsisine çok az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.