Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bagel Tarifi

Bagel

Bagel Tarifi

Bagel tarifi: Bagel için gerekli malzemeler nelerdir? Bagel nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bagel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 3/4 su bardağı ılık süt
  • 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı yulaf

Bagel tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabına toz şeker, ılık süt ve kuru mayayı alın. İyice karıştırdığınız kuru maya karışımını, mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika kadar bekletin.
  • Köpürmeye başlayan mayaya, ayçiçek yağı ve yumurtayı ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • Tuzla birlikte bir bardak unu katın ve malzemeleri yavaş yavaş elinizle karıştırın. Kalan unu azar azar ekleyerek hamuru toparlanana kadar karıştırın.
  • Kıvam alan hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerine aldıktan sonra 5 dakika kadar yoğurun.
  • Hafif bir şekilde yağlanmış karıştırma kabına aldığınız hamuru, kabarması için 2 saat kadar oda ısısında dinlenmeye bırakın.
  • Yeterli büyüklüğe ulaşan ve dinlenen hamuru iki saat sonrasında mutfak tezgahının üzerine alın. Hamuru yavaşça yumruklayarak havasını alın.
  • 8 eşit parçaya böldüğünüz hamurları, rulo şekline getirdikten sonra uç kısımlarından birleştirerek bagel şeklini verin.
  • Şekil verdiğiniz hamurları, yağlı kağıt üzerinde 15 dakika kadar dinlendirin. Derin bir kapta bol miktarda suyu kaynamaya bırakın.
  • Yeterli ısıya ulaştıktan sonra altını kıstığınız suda, hazırladığınız bagelleri arkalı önlü ters çevirerek 30 saniye kadar haşlayın.
  • Kısa süre haşlanan ekmekleri, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aldıktan sonra üzerlerine çırpılmış yumurta beyazı sürün.
  • Arzuya göre üzerlerine yulaf, haşhaş ya da susam serpiştirdiğiniz bagelleri, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak bagel'i ortadan ikiye kesip arzu ettiğiniz malzemelerle sandviç şeklinde hazırlayarak sevdiklerinizle paylaşın.

Bagel tarifinin püf noktası nedir?

Hava almayan vakumlu bir kapta muhafaza ettiğiniz bagel, 1-2 gün tazeliğini korur ancak dışarıda bekletirseniz kurur ve sertleşir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025