Bagel Tarifi
Bagel tarifi: Bagel için gerekli malzemeler nelerdir? Bagel nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Bagel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 3/4 su bardağı ılık süt
- 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 1 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı yulaf
Bagel tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir karıştırma kabına toz şeker, ılık süt ve kuru mayayı alın. İyice karıştırdığınız kuru maya karışımını, mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika kadar bekletin.
- Köpürmeye başlayan mayaya, ayçiçek yağı ve yumurtayı ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- Tuzla birlikte bir bardak unu katın ve malzemeleri yavaş yavaş elinizle karıştırın. Kalan unu azar azar ekleyerek hamuru toparlanana kadar karıştırın.
- Kıvam alan hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerine aldıktan sonra 5 dakika kadar yoğurun.
- Hafif bir şekilde yağlanmış karıştırma kabına aldığınız hamuru, kabarması için 2 saat kadar oda ısısında dinlenmeye bırakın.
- Yeterli büyüklüğe ulaşan ve dinlenen hamuru iki saat sonrasında mutfak tezgahının üzerine alın. Hamuru yavaşça yumruklayarak havasını alın.
- 8 eşit parçaya böldüğünüz hamurları, rulo şekline getirdikten sonra uç kısımlarından birleştirerek bagel şeklini verin.
- Şekil verdiğiniz hamurları, yağlı kağıt üzerinde 15 dakika kadar dinlendirin. Derin bir kapta bol miktarda suyu kaynamaya bırakın.
- Yeterli ısıya ulaştıktan sonra altını kıstığınız suda, hazırladığınız bagelleri arkalı önlü ters çevirerek 30 saniye kadar haşlayın.
- Kısa süre haşlanan ekmekleri, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aldıktan sonra üzerlerine çırpılmış yumurta beyazı sürün.
- Arzuya göre üzerlerine yulaf, haşhaş ya da susam serpiştirdiğiniz bagelleri, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak bagel'i ortadan ikiye kesip arzu ettiğiniz malzemelerle sandviç şeklinde hazırlayarak sevdiklerinizle paylaşın.
Bagel tarifinin püf noktası nedir?
Hava almayan vakumlu bir kapta muhafaza ettiğiniz bagel, 1-2 gün tazeliğini korur ancak dışarıda bekletirseniz kurur ve sertleşir.