Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bagel Tarifi

Bagel

Bagel Tarifi

Bagel tarifi: Bagel için gerekli malzemeler nelerdir? Bagel nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bagel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 mililitre ılık su
  • 460 gram ekmeklik un
  • 25 gram toz şeker
  • 8 gram aktif kuru maya
  • 7 gram tuz
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Bagel tarifi nasıl yapılır?

  • 1/2 bardak ılık suya 1/2 çay kaşığı şeker ve mayayı dökün ve karıştırın.
  • Mayanın aktifleşmesi için beş dakika bekletin ve ardından karışımı bir karıştırma kabına alın.
  • Başka bir kapta un, şeker ve tuzu karıştırın. Un karışımını mayalı kaseye aktarın ve yoğurmaya başlayın.
  • Nemli ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar 10-12 dakika yoğurmaya devam edin. (Bu aşamada kıvamına göre biraz su veya un ekleyebilirsiniz.)
  • Hazır hamurun üzerini kapatın ve mutfağın bir köşesinde 1 saat hamur ikiye katlanana kadar dinlendirin.
  • Bu arada fırınınızı 250 dereceye ısıtın.
  • Bu sürenin sonunda hamuru 9 eşit parçaya bölüp ve beze haline getirin.Unlanmış bir tepside 15 dakika dinlendirin.
  • Ardından parmağınızı una bulayın ve her hamur topunun ortasına bir delik açın ve deliği biraz genişletin.
  • Derin bir tencere suyu kaynatın ve 1 çorba kaşığı pekmez ekleyin.
  • Her hazır bagel hamurunu 1 dakika kaynatın ve suyunu süzdürerek sudan çıkarın.Ardından yağlı kağıtla kaplı bir tepsiye koyun.
  • Üzerine susam çörek otu serpiştirip,altın kahverengi olana kadar 23-25 ​​dakika pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkınca krem peynirle servis yapın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025