Bademli Vanilyalı Kurabiye Tarifi
Bademli Vanilyalı Kurabiye tarifi: Bademli Vanilyalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Vanilyalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Bademli Vanilyalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 400 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 3 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı çiğ badem (ya da file badem)
- 4 - 4,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin:
- 1 paket vanilin
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
Bademli Vanilyalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Çiğ bademleri rondodan geçirin. İri bir şekilde kalmalarına özen gösterin. Kırık bademler elde edin.
- Bademlerinizi ısıtılmış bir tavaya aktarın ve sürekli karıştırarak rengi hafif dönene kadar kavurun.
- Rengi hafif dönünce ocaktan alın ve bademleri soğumaya bırakın.
- Derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında tereyağını, pudra şekerini ve vanilini alıp güzelce karıştırın.
- Ardından üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, klasik kurabiye hamuru yumuşaklığında bir kurabiye hamuru elde edin.
- Hazırladığınız hamurun içerisine soğuyan bademleri ilave ederek yoğurmaya devam edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Tezgahın üzerinde kalın bir rulo şekline getirin. Her iki ucundan hafifçe içe doğru bükerek ay şeklini verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, kontrollü bir şekilde 15-20 dakika pişirin.
- Pudra şekeri ve vanilini karıştırın. Kurabiyelerinizi çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerlerine şekerli karışımdan serpin ve servis edin. Afiyetler olsun!