Bademli Tart Tarifi
Bademli Tart tarifi: Bademli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Bademli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1/4 su bardağı şeker
- 115 gram tereyağı
- 1 çimdik tuz
Bademli kaplama için:
- 250 gram file badem
- 100 gram tereyağı
- 1/3 su bardağı şeker
- 4-5 yemek kaşığı süt
Bademli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpılır , ardından şeker eklenerek çırpılır.
- Ardından yumurta ayrı bir kasede çırpıldıktan sonra karışıma yavaş yavaş eklenerek çok az beraber çırpılır. Sonrasında un azar azar eklenerek tart hamuru kıvamı olana dek karıştırılır.
- Tart hamuru streç film arasına alınıp buzdolabında yarım saat ya da buzlukta 15 dakika bekletilir. Buzluktan çıkan hamur tart kalıbına kenarlardan 2 cm yüksek olacak şekilde yayılır.
- Üzerine çatalla delikler açılır ve streçle kapatılıp tekrar buzdolabında 30 dakika daha bekletilir.
- Fırın 200 dereceye ayarlanır, tart hamurunun üzerine yağlı kağıtla beraber ağırlık yapması için kuru baklagiller koyulur. Fırında önce 200 derecede 5 dakika, ardından 15 dakika 170 derecede pişirilir.
- Ardından kuru baklagiller çıkarılır ve 5 dakika daha fırına verilir.
- Bademli kaplama için; bademler öncelikle biraz kavrulur, geniş bir kaseye alınır. Tereyağı, şeker, süt eritilir ve 1-2 dakika kaynatılır ve bademlerin üzerine alınıp karıştırılır. Hamurun üzerine yayılarak servis edilir. Afiyet olsun.
Bademli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Tart hamuru önce 200 derecede 5 dakika ardından 170 derecede 15 dakika ve üstündeki baklagiller kaldırılarak tekrar 5 dakika daha pişirilmelidir.