Bademli Pilav Tarifi
Bademli Pilav tarifi: Bademli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bademli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 1/2 su bardağı file badem
- 1 avuç kuru üzüm (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çimdik şeker
- 2-3 damla sirke
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 2+3/4 su bardağı tavuk suyu (veya normal su)
Bademli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri en az 15 dakikalığına ıslayın.
- Kuru üzümleri, şişmeleri için sıcak su dolu bir kaseye alın.
- 1 yemek kaşığı sıvıyağı tencereye alın ve bademlerinizi kokuları çıkana hafif renk alana kadar kavurun.
- Bademleri kenara alın. Pirinçleri süzün ve yıkama suyu berraklaşana kadar sudan geçirin.
- 1 yemek kaşığı sıvıyağı ve tereyağı tencereye koyup kızdırın.
- Pirinçleri ekleyin ve kırmadan kavurun. Daha sonra bademleri, kuru üzümleri, sıcak suyu, şekeri ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın, ocağın altını kısın.
- Suyun tamamını çektikten sonra tencereyle kapak arasına havlu kağıt koyup 15 dakika boyunca dinlendirin.