Bademli Pazı Kavurma Tarifi
Bademli Pazı Kavurma tarifi: Bademli Pazı Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Pazı Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bademli Pazı Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 demet pazı
- 1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı çiğ badem (kabukları soyulmuş)
- 1/4 çay kaşığı toz kişniş
Bademli Pazı Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavada soğanları zeytinyağı ile birlikte soteleyin.
- Üzerine çiğ bademleri ilave edin ve hafif renk alana dek soteleyin.
- Doğranmış pazıları da tavaya alıp tuzla tatlandırın ve 3-4 dakika soteleyip ocaktan alın. Afiyet olsun!