Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bademli Muhallebi Kup Tarifi

Bademli Muhallebi Kup

Bademli Muhallebi Kup Tarifi

Bademli Muhallebi Kup tarifi: Bademli Muhallebi Kup için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Muhallebi Kup nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bademli Muhallebi Kup yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Karamel Sos:

  • 200 gram toz şeker
  • 25 gram su
  • 120 ml. krema
  • 75 gram tereyağı

Muhallebi İçin:

  • 500 gram süt
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 150 gram şeker
  • 4 adet hindistan cevizi kaplı çikolata topları (süslemek için)
  • 100 gram kavrulmuş badem (süslemek için)

Bademli Muhallebi Kup tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebi Hazırlanışı İçin: Süt ve şekeri, ocağa alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  • Nişastayı karışıma eklemeden önce minik bir bardağın içerisinde soğuk suyla karıştırın.
  • Sütün ve şekerin içerisine kaynamaya başlayınca pirinç ununu ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  • En son nişastayı karıştıra karıştıra ekleyin ve homojenize olana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kısık ateşte karıştırmaya devam edin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Karamel Hazırlanışı: Şekeri geniş bir tavaya alın, suyu heryerini ıslatacak şekilde dökün, tavayı çevirerek suyun her yere eşit dağılmasını sağlayın.
  • Kenarlarında karamel rengi gördüğünüzde, tavayı çevirerek, karamelize kısmı yayın.
  • Karamelize kısım tamamen yayıldığında, ocaktan alın ve hızlıca krema ve tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Krema ve tereyağı tamamen eriyene kadar çırpma teli yardımı ile karıştırın.
  • Soğuyan muhallebiyi çırpma teli ile çırparak kıvamını pürüzsüzleştirin.
  • Kupların dibine yaptığınız karamel sosu dökün, çırptığınız muhallebiyi karamelin üzerine ekleyin. Muhallebinin üzerine bademleri ve hindistan cevizi kaplı çikolata toplarını ekleyin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Bademli Muhallebi Kup tarifinin püf noktası nedir?

Karamel sos yaparken, kaşık kesinlikle kaşık kullanmayınız.

Bademli Muhallebi Kup tarifi için servis önerisi

Dilerseniz bir top dondurma ile lezzeti arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025