Bademli Levrek Tarifi
Bademli Levrek tarifi: Bademli Levrek için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Levrek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Bademli Levrek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy levrek (400 gram)
- 100 ml. beyaz şarap
- 1/2 adet orta boy yeşil biber
- 1/2 adet orta boy kırmızı biber
- 1 adet orta boy domates
- 2 dilim limon
- 25 gram kavrulmuş badem
- 10 gram tereyağı
- 40 ml. su
- 5 ml. zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydanoz
Bademli Levrek tarifi nasıl yapılır?
- Ayıkladığınız orta boy levreğin kılçıklarını çıkartın. Derileri üzerinde kalacak şekilde fileto şeklinde dilimlere ayırın.
- Çekirdeklerini çıkardığınız orta boy yeşil ve kırmızı biberi yarım ay şeklinde doğrayın. Sap kısmını çıkardığınız domatesi halka halka dilimleyin. Ayıkladığınız maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
- Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Fileto haline gelen iki dilim levreğin derili kısımlarını yüksek ateşte kızartın.
- Limon, domates dilimleri, doğranmış biber parçaları, incecik kıyılmış maydanoz ve dereotu, kavrulmuş bademler, deniz tuzu, defne yaprakları ve tane karabiberi tavaya alın.
- Beyaz şarabı ekledikten sonra alkolünün gitmesi için sebze ve baharatlarla birlikte levrekleri 5 dakika kadar pişirin.
- Son olarak; tereyağı ve su eklediğiniz balığı kapağını kapattığınız tavada, orta ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Bademli Levrek tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre beyaz şarap yerine elma sirkesi kullanarak tarifi hazırlayabilirsiniz.