Bademli Kaymaklı Tavuk Yahnisi Tarifi
Bademli Kaymaklı Tavuk Yahnisi tarifi: Bademli Kaymaklı Tavuk Yahnisi için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Kaymaklı Tavuk Yahnisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Bademli Kaymaklı Tavuk Yahnisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tavuk bonfile
- 1 adet çarliston biber
- 1/2 adet kırmızı biber
- 60 gram mantar
- 4 adet arpacık soğan
- 1 diş sarımsak
- 5-6 adet çiğ badem
- 1 adet küçük boy domates
- 50 gram kaymak
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/3 çay kaşığı karabiber
- 3 dal maydanoz
Bademli Kaymaklı Tavuk Yahnisi tarifi nasıl yapılır?
- Kemiksiz tavuk bonfileyi iri küpler halinde doğrayın. Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları ince ince dilimleyin.
- Çekirdekli ve sulu kısımlarını aldığınız domatesleri küp şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları bütün olarak bırakın.
- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayıkladığınız renkli biberleri küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın. Pişirme işlemi sonrasında ekleyeceğiniz maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Ilık suda beklettiğiniz çiğ bademlerin kabuklarını soyun.
- Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın. Tavuk eti ve bademleri yüksek ateşte soteleyin. Doğranmış sarımsakları ekleyip, karıştırın.
- Sırasıyla; arpacık soğan, renkli biberler, mantar, tuz, karabiber ve domates küplerini katıp soteleme işlemini sürdürün.
- Son olarak kaymak ve doğranmış maydanoz yapraklarını ekleyip 3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcak olarak, bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Bademli Kaymaklı Tavuk Yahnisi tarifinin püf noktası nedir?
Kaymağı ekledikten sonra pişirme işlemini kısa süre sürdürün.
Bademli Kaymaklı Tavuk Yahnisi tarifi için servis önerisi
İç pilavla servis etmeniz önerilir.