Bademli Kayısı Reçeli Tarifi
Bademli Kayısı Reçeli tarifi: Bademli Kayısı Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Kayısı Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 orta boy kavanoz
Bademli Kayısı Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram kayısı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1/5 adet limon
- 1 çay bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı su
Bademli Kayısı Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Kayısıları ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
- Ardından güzelce yıkayın ve fazla sularının süzülmesi için süzgecin içerisine alın.
- Suları süzüldükten sonra minik parçalar halinde doğrayın.
- Derin bir tencerenin içerisine bir kat kayısı reçeli, bir kat toz şeker olacak şekilde aktarın.
- Üzerine suyunu da ekleyerek kapağını kapatın ve en az 6 saat, mümkünse bir gece bekletin.
- Ayrı bir kabın içerisine çiğ bademleri aktarın ve üzerine sıcak su ilave edin.
- Bir süre beklettikten sonra suyun içindeyken kabuklarını çıkarın. Fazla suyunu süzdürün.
- Beklettiğiniz kayısıları ocağa alın, suyu eksilmişse su ilave edin ve karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Limonun suyunu sıkarak ilave edin. Hafif katı bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Bu işlemin üzerinden yaklaşık 30 dakika geçtikten sonra kabuklarını çıkardığınız bademleri ekleyin.
- Bademlerle birlikte 5-10 dakika daha pişirerek ocaktan alın. Oda sıcaklığında karıştırarak soğutun. Ardından küçük boy kavanozlara pay ederek keyifle tüketin.
Bademli Kayısı Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Bademlerin kavrulmamış, çiğ bademler olmasına özen gösterin. Dilerseniz kayısı, şeker ve badem miktarını arttırarak daha fazla reçel elde edebilir ya da azaltarak daha minik porsiyonlarda reçeller hazırlayabilirsiniz. Reçelinizi serin ve kuru bir ortamda ya da buzdolabında ağzı sıkıca kapalı bir biçimde uzunca bir süre saklayabilirsiniz.