Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bademli Karamelli Muhallebi Tarifi

Bademli Karamelli Muhallebi

Bademli Karamelli Muhallebi Tarifi

Bademli Karamelli Muhallebi tarifi: Bademli Karamelli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Karamelli Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bademli Karamelli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi için:

  • 1 litre Süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı çiğ badem (50-60 g)
  • 3/4 su bardağı un (90-95 g)
  • 1/2 su bardağı şeker (100 g)

Karamel Sos için:

  • 1 kutu Krema (200 ml) (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker (200 g)

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı file badem

Bademli Karamelli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemelerinizi hazırlayın.
  • İlk olarak çiğ bademleri bir kaseye alın ve üzerini hafifçe geçecek kadar kaynar su ilave edin. 10 dakika sonra kabukları yumuşayınca bademleri soyun ve kenara alın.
  • Muhallebiyi hazırlamak için unu bir tencereye alarak kısık ateşte yaklaşık 6-7 dakika kadar karıştırarak kavurun.
  • Ardından şekerini ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Sütaş Süt'ün tamamını tencereye ekleyin. Eklerken bir çırpıcıyla yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Yoğunlaşana dek orta-kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi akışkan bir boza kıvamını aldıktan sonra soyulmuş ve irice kıyılmış çiğ bademleri içerisine ekleyip birkaç dakika daha bu şekilde pişirin.
  • Ocaktan almadan önce tereyağını ilave edip karıştırın.
  • Bir kepçe yardımıyla bademli muhallebiliyi servis kaplarına eşit olacak biçimde dağıtın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
  • Muhallebi dinlenirken karamelini hazırlamak için yanmaz ve yapışmaz bir tavaya şekeri ekleyin ve kısık ateşte kenarları eriyinceye kadar pişirin.
  • Şeker tamamen eridikten sonra Sütaş Krema'yı ilave edin, orta-kısık ateşe alıp hemen hızlıca karıştırın ve şekerle kremanın birleşmesini sağlayın.
  • Karamel ilk başta kabarcıklar çıkararak köpürse de sıcaklığı dengelendikçe kıvamı oturacak ve bütünleşecektir.
  • Yaklaşık 1 dakika sonra kıvamını alınca oda sıcaklığında soğuması için karamel sosu kenara alın.
  • Soğuyan karamel sosu muhallebinin üzerine döküp güzelce yaydırın.
  • Onun üzerine de file bademleri serpiştirin.
  • Dilerseniz hemen, dilerseniz buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edin. Bademli karamelli muhallebiniz hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025