Bademli Karamelli Muhallebi Tarifi
Bademli Karamelli Muhallebi tarifi: Bademli Karamelli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Karamelli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Bademli Karamelli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre Süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı çiğ badem (50-60 g)
- 3/4 su bardağı un (90-95 g)
- 1/2 su bardağı şeker (100 g)
Karamel Sos için:
- 1 kutu Krema (200 ml) (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker (200 g)
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı file badem
Bademli Karamelli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemelerinizi hazırlayın.
- İlk olarak çiğ bademleri bir kaseye alın ve üzerini hafifçe geçecek kadar kaynar su ilave edin. 10 dakika sonra kabukları yumuşayınca bademleri soyun ve kenara alın.
- Muhallebiyi hazırlamak için unu bir tencereye alarak kısık ateşte yaklaşık 6-7 dakika kadar karıştırarak kavurun.
- Ardından şekerini ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Sütaş Süt'ün tamamını tencereye ekleyin. Eklerken bir çırpıcıyla yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Yoğunlaşana dek orta-kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
- Muhallebi akışkan bir boza kıvamını aldıktan sonra soyulmuş ve irice kıyılmış çiğ bademleri içerisine ekleyip birkaç dakika daha bu şekilde pişirin.
- Ocaktan almadan önce tereyağını ilave edip karıştırın.
- Bir kepçe yardımıyla bademli muhallebiliyi servis kaplarına eşit olacak biçimde dağıtın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
- Muhallebi dinlenirken karamelini hazırlamak için yanmaz ve yapışmaz bir tavaya şekeri ekleyin ve kısık ateşte kenarları eriyinceye kadar pişirin.
- Şeker tamamen eridikten sonra Sütaş Krema'yı ilave edin, orta-kısık ateşe alıp hemen hızlıca karıştırın ve şekerle kremanın birleşmesini sağlayın.
- Karamel ilk başta kabarcıklar çıkararak köpürse de sıcaklığı dengelendikçe kıvamı oturacak ve bütünleşecektir.
- Yaklaşık 1 dakika sonra kıvamını alınca oda sıcaklığında soğuması için karamel sosu kenara alın.
- Soğuyan karamel sosu muhallebinin üzerine döküp güzelce yaydırın.
- Onun üzerine de file bademleri serpiştirin.
- Dilerseniz hemen, dilerseniz buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edin. Bademli karamelli muhallebiniz hazır, afiyet olsun!