Bademli Kabak Kroket Tarifi
Bademli Kabak Kroket tarifi: Bademli Kabak Kroket için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Kabak Kroket nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bademli Kabak Kroket yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet kabak (rendelenmiş, 450 gram)
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı kaşar peyniri
- 1 su bardağı çiğ badem (robottan geçirilmiş)
- 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Bademli Kabak Kroket tarifi nasıl yapılır?
- Kabuklarını soyup rendelediğiniz ya da robottan geçirdiğiniz kabakları bir kaba koyun. 1 çay kaşığı tuz ekleyerek karıştırın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
- Kabakları bir beze koyup iyice sıkarak suyunu atmasını sağlayın.
- Kabaklara küp doğranmış soğanı, yumurtaları, rendelenmiş kaşar peynirini, öğütülmüş bademi, kıyılmış dereotunu, kekiği, toz biberi ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Tuzunu kontrol edin, gerekirse ekleyin.
- Elinize mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve köfte formunda hafif bombeli şekiller elde edin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Bademli Kabak Kroket tarifinin püf noktası nedir?
Ben 18 adet kabak kroket elde ettim. Yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.