Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bademli Jasmin Pilavı Tarifi

Bademli Jasmin Pilavı

Bademli Jasmin Pilavı Tarifi

Bademli Jasmin Pilavı tarifi: Bademli Jasmin Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Jasmin Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bademli Jasmin Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2.5 su bardağı jasmine (yasemin) pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 avuç badem içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Bademli Jasmin Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritiyoruz. Üzerine suyu ekleyip biraz kaynamasını bekliyoruz.
  • Sırasıyla tuz,badem,pirinç ve muskat sebzesini ekleyerek karıştırıp homojen hale getiriyoruz.
  • Ardından karıştırıp kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakıyoruz. Demlenen pilavı süsleyerek servis ediyoruz. Afiyetler olsun!

Bademli Jasmin Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarından ayıralım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025