Bademli İrmik Tatlısı Tarifi
Bademli İrmik Tatlısı tarifi: Bademli İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bademli İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağı (2 parmak fazla) süt
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tereyağı
- 8 adet bisküvi
- 60 gram badem
Bademli İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Badem, tereyağı ve bisküviler hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam alan tatlınıza parçaladığınız bademleri ilave edin ve karıştırın.
- Ocaktan almaya yakın tereyağını da ilave edip karıştırın.
- Tatlınızı alacağınız tepsinizi hafifçe ıslatın ve fazla suyunu dökün. Hazırladığınız tatlıyı döküp bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Üzerine bisküvileri yerleştirin. Bütün halde kullanıp dilimlemeyi ona göre yapın. Afiyet olsun.
Bademli İrmik Tatlısı tarifi için servis önerisi
Tatlıyı en az 3-4 saat dinlendirin.