Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bademli İrmik Tatlısı Tarifi

Bademli İrmik Tatlısı

Bademli İrmik Tatlısı Tarifi

Bademli İrmik Tatlısı tarifi: Bademli İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bademli İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı (2 parmak fazla) süt
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tereyağı
  • 8 adet bisküvi
  • 60 gram badem

Bademli İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Badem, tereyağı ve bisküviler hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvam alan tatlınıza parçaladığınız bademleri ilave edin ve karıştırın.
  • Ocaktan almaya yakın tereyağını da ilave edip karıştırın.
  • Tatlınızı alacağınız tepsinizi hafifçe ıslatın ve fazla suyunu dökün. Hazırladığınız tatlıyı döküp bir spatula yardımıyla düzeltin.
  • Üzerine bisküvileri yerleştirin. Bütün halde kullanıp dilimlemeyi ona göre yapın. Afiyet olsun.

Bademli İrmik Tatlısı tarifi için servis önerisi

Tatlıyı en az 3-4 saat dinlendirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025