Bademli İrmik Helvası Tarifi
Bademli İrmik Helvası tarifi: Bademli İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Bademli İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram irmik
- 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 litre süt
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 150 gram badem
Bademli İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı tencereye alınır ve ocak en kısıkta açılır.
- Yağ eriyince üzerine irmikler eklenir ve kavrulmaya başlanır. Bu işlem uzun sürebilir.
- Başka bir tencerede badem hariç tüm malzemeler kaynatılır.
- İrmiğin kavrulma işlemi bitmek üzereyken bademler eklenir, kısa süre de bademler ile kavrulur.
- Son olarak kaynamış süt sıcak şekilde irmiğin üzerine dökülür ve karıştırılır. Kapağı kapatılır.
- 1-2 dakika sonra başka tencereye alınır.
- Kapağı kapatılır ve ara ara karıştırılır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.