Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bademli İrmik Helvası Tarifi

Bademli İrmik Helvası

Bademli İrmik Helvası Tarifi

Bademli İrmik Helvası tarifi: Bademli İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bademli İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram irmik
  • 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 150 gram badem

Bademli İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı tencereye alınır ve ocak en kısıkta açılır.
  • Yağ eriyince üzerine irmikler eklenir ve kavrulmaya başlanır. Bu işlem uzun sürebilir.
  • Başka bir tencerede badem hariç tüm malzemeler kaynatılır.
  • İrmiğin kavrulma işlemi bitmek üzereyken bademler eklenir, kısa süre de bademler ile kavrulur.
  • Son olarak kaynamış süt sıcak şekilde irmiğin üzerine dökülür ve karıştırılır. Kapağı kapatılır.
  • 1-2 dakika sonra başka tencereye alınır.
  • Kapağı kapatılır ve ara ara karıştırılır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025