Bademli Hindistan Cevizli Tavuk Tarifi
Bademli Hindistan Cevizli Tavuk tarifi: Bademli Hindistan Cevizli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Hindistan Cevizli Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Bademli Hindistan Cevizli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuklar İçin:
- 700 gram tavuk göğsü
- 2 kase çiğ badem
- 1 kase hindistan cevizi baharatı
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Ballı Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı bal
Bademli Hindistan Cevizli Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Bademleri rondodan un kıvamında olana kadar çekiyoruz. Biraz iri ufaklı kalabilir
- Çekilmiş bademleri ve Hindistan cevizi baharatını bir kasede karıştırıyoruz.
- Bir kapta yumurtaları çatal yardımıyla çırpıyoruz.
- Tavuk gögüslerini ince ince kesiyoruz.
- Tek tek yumurtaya batırdıktan sonra, badem ve Hindistan cevizi karışımımıza batırıyoruz.
- Her yerine yapışmış şekilde, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize tavuklarımızı diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırınımızda 180 derecede 45 dakika boyunca pişiriyoruz.
- Sosumuz için: İki malzemeyi karıştırıp, servis ediyoruz. Afiyet olsun.