Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bademli Hindistan Cevizli Tavuk Tarifi

Bademli Hindistan Cevizli Tavuk

Bademli Hindistan Cevizli Tavuk Tarifi

Bademli Hindistan Cevizli Tavuk tarifi: Bademli Hindistan Cevizli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Hindistan Cevizli Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bademli Hindistan Cevizli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuklar İçin:

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 2 kase çiğ badem
  • 1 kase hindistan cevizi baharatı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Ballı Sosu İçin:

  • 3 yemek kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı bal

Bademli Hindistan Cevizli Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Bademleri rondodan un kıvamında olana kadar çekiyoruz. Biraz iri ufaklı kalabilir
  • Çekilmiş bademleri ve Hindistan cevizi baharatını bir kasede karıştırıyoruz.
  • Bir kapta yumurtaları çatal yardımıyla çırpıyoruz.
  • Tavuk gögüslerini ince ince kesiyoruz.
  • Tek tek yumurtaya batırdıktan sonra, badem ve Hindistan cevizi karışımımıza batırıyoruz.
  • Her yerine yapışmış şekilde, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize tavuklarımızı diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırınımızda 180 derecede 45 dakika boyunca pişiriyoruz.
  • Sosumuz için: İki malzemeyi karıştırıp, servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025