Bademli Frambuazlı Kek Tarifi
Bademli Frambuazlı Kek tarifi: Bademli Frambuazlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Frambuazlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bademli Frambuazlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz badem
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 kase frambuaz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı file badem
Bademli Frambuazlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- 20x20 cm kare fırın kabını ya da 20 cm’lik yuvarlak kek kalıbını yağlayıp un serpin.
- Tereyağı ve şekeri derin bir kapta çırpın.
- Daha sonra yumurtaları da ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemelerin tamamını sıvı karışıma ekleyerek koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edene kadar çırpın.
- Karışımın yarısını fırın kabına spatula yardımıyla düzgün bir şekilde yayın.
- Fırın kabına döktüğünüz karışımın üzerine frambuazları dizin ve kalan karışımı üzerine ekleyerek spatula ile üzerini düzleyin.
- Son olarak üzerine file badem serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerinin çok fazla kurumaması için alt-orta rafta, 45 dakika pişirin.
- Kekinizi ılıdıktan sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.
Bademli Frambuazlı Kek tarifi için servis önerisi
Kekinizi üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.