Bademli Fıstıklı Keşkül Tarifi
Bademli Fıstıklı Keşkül tarifi: Bademli Fıstıklı Keşkül için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Fıstıklı Keşkül nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bademli Fıstıklı Keşkül yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keşkül İçin:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı çiğ badem (kıyılmış)
- 1 çay bardağı antep fıstığı (kıyılmış)
Süslemek İçin:
- 1 çay kaşığı antep fıstığı (her biri için)
- 1 çay kaşığı tarçın (her biri için)
Bademli Fıstıklı Keşkül tarifi nasıl yapılır?
- Orta boy bir tencereye süt, mısır nişastası, yumurta sarısı, toz şeker, Hindistan cevizi, badem ve Antep fıstığını karıştıralım.
- Malzemeler ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra servis kaselerine alalım.
- Dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirelim. Servis yaparken Antep fıstığı ve tarçın ile süsleyelim.
Bademli Fıstıklı Keşkül tarifinin püf noktası nedir?
Bademleri ve fıstıkları iri iri kıyarak kullanmak daha lezzetli oluyor.