Bademli Dondurma Tarifi
Bademli Dondurma tarifi: Bademli Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bademli Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Badem Ezmesi İçin:
- 200 gram toz badem
- 25 gram tereyağı
- 100 gram şeker
- 80 gram su
Dondurma İçin:
- 500 gram krema
- 250 gram keçi sütü
- 100 gram sütlü çikolata
- 100 gram kavrulmuş badem
- 50 gram badem ezmesi
Bademli Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Badem Ezmesinin Hazırlanışı İçin: Şeker ve suyu ocakta birlikte kaynatın. Fokurdadıktan sonra soğuması için kenara alın.
- Toz bademi tavaya alıp kavurun 2 kepçe şerbeti yedirerek dökün ve şerbetin çekmesi için bekleyin.
- En son tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Ezmeyi donması için, soğuduktan sonra dolapta dinlendirin.
- Dondurmanın Hazırlanışı: Krema ve sütü sos tavasına alın, kenarlarından kaynamaya başlayınca altını kapatıp ocaktan alın.
- Sütlü çikolatayı krema ve sütlü karışımın içinde eritin.
- Kırılmış bademleri ve hazırladığınız badem ezmesinden belirtilen gramajlarda karışıma ekleyin. Derin bir plastik kabın içerisine alıp dondurucuya koyun.
- Yaklaşık 8 saat boyunca, bir saatte bir karıştırın. Daha sonra 10-12 saat donmasını bekleyin ve işte bu kadar, afiyet olsun!
Bademli Dondurma tarifinin püf noktası nedir?
Dondurma yaparken kullanılan makine karıştırma ilkesi ile çalıştığı için, bir saatte bir karıştırmak bu yönteme en yakın tadı evde elde etmemizi sağlayacaktır.
Bademli Dondurma tarifi için servis önerisi
Çikolata sos veya mevsim meyveleri ile sunum yapabilirsiniz.