Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bademli, Bitter Çikolatalı Puding Tarifi

Bademli, Bitter Çikolatalı Puding

Bademli, Bitter Çikolatalı Puding Tarifi

Bademli, Bitter Çikolatalı Puding tarifi: Bademli, Bitter Çikolatalı Puding için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli, Bitter Çikolatalı Puding nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bademli, Bitter Çikolatalı Puding yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı badem sütü
  • 1 su bardağı bitter çikolata (%65 kakao oranlı)

Bademli, Bitter Çikolatalı Puding tarifi nasıl yapılır?

  • Küçük bir tencereye iki parmak kadar su koyun. Üzerine cam ya da metal bir kase oturtun. Çikolatayı  benmari  usulü eritin.
  • Orta boy bir tencerenin içine kakao, şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını alın, karıştırın.
  • 1 bardak badem sütünü bu karışımın üzerine azar azar ilave edin ve karıştırın. Varsa topaklanmalar kaybolana kadar çırpın.
  • Kalan sütü ilave ederek, 2 dakika daha tel çırpıcı ile karıştırın.
  • Ardından tencerenizi yüksek ısıdaki ocağa alın ve çırparak pişirmeye başlayın.
  • Fokurdamaya başladığında içerisine çikolatayı ilave edin. İyice karıştırın. 1 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Hazırladığınız puding'i 120 ml'lik kaselere boşaltın ve soğuması için dolaba kaldırın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.

Bademli, Bitter Çikolatalı Puding tarifinin püf noktası nedir?

Çikolatayı benmari usulü eritmek istemezseniz, çikolatayı bıçakla çok ince şekilde doğrayarak en son aşamada da ekleyebilirsiniz.

Bademli, Bitter Çikolatalı Puding tarifi için servis önerisi

Üzerini taze meyveler, badem ya da kakao ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025