Bademli Bisküvi Tarifi
Bademli Bisküvi tarifi: Bademli Bisküvi için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Bisküvi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Bademli Bisküvi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 7 çorba kaşığı toz badem
- 3 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı kakao
- 3 çorba kaşığı tam buğday unu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
- 6 adet hurma
Bademli Bisküvi tarifi nasıl yapılır?
- İlk adımımız; çiğ bademlerimizi rondoda toz haline getirin ve hurmamızı sıcak suda bekleterek püre haline getirin.
- Yumurta, süt ve hurma püresini çırpıyoruz. Ardından toz bademi ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz.
- Un, vanilin, kakao ve kabartma tozunu da ekleyerek kek kıvamından biraz daha koyubir kıvam elde ediyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kaşık yardımı ile yerleştiriyoruz. 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Çıkarıp soğuttuktan sonra afiyetle yiyoruz!
Bademli Bisküvi tarifinin püf noktası nedir?
Fırından fırına farklılık göstereceği için kürdan kontrolü ile bisküvilerimizin pişip pişmediğini kontrol edebiliriz.
Bademli Bisküvi tarifi için servis önerisi
Kahve, çay veya ılık süt ile servis edebilirsiniz.