Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bademli Aypare Tarifi

Bademli Aypare

Bademli Aypare Tarifi

Bademli Aypare tarifi: Bademli Aypare için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Aypare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bademli Aypare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı dışına)
  • 125 gram tereyağı

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 dilim limon

Ayrıca:

  • 2 avuç tuzsuz badem

Bademli Aypare tarifi nasıl yapılır?

  • Yapıma şerbeti hazırlamakla başlayalım. Şekeri suyu tencereye alıp bir taşım kaynatalım.
  • Kaynayan şerbete 2 dilim limonu ekleyelim ve biraz kıvamlı olması için 10 dakika daha kısık ateş de kaynatalım.
  • Altını kapatıp soğuması için kenara alalım.
  • Bademlerin kabuklarını soymak için derin bir kaseye alalım. Ardından üzerine 1 su bardağı kaynar su döküp bu sekil de 1 saat bekletelim.
  • 1 saatin sonunda bademlerin kabuklarını soyalım.
  • Hamurun yapimi için oda sicaklığında ki tereyağına yumurtaları, pudra şekerini ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • İrmiği ve toz bademi ilave edelim.
  • Kabartma tozunu da ekleyip unu yavaş yavaş içerisine döküp yoğurmaya başlayalım.
  • Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra tezgahı hafif unlayalım.
  • Tezgahın üzerinde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığın da hamuru dikdörtgen açalım.
  • Uç kısmını uzunlamasına bıçakla kesip düzleştirelim ve yuvarlak kurabiye kalıbı yada bardak ile tam düzleştirdimiz kısmın yarısın dan itibaren yarım aylar keselim.
  • Yarım ayları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Üzerlerine kenara ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  • Soyduğumuz bademllerdenüçer adet üzerine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta rafında 30 dakika pişirelim.
  • Pişen pareleri derin bir borcam tepsiye dizip soğuyan şerbeti üzerine dökelim.
  • 2 saat sonra pareler şerbeti tamamen çekmiş olucak. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025