Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bademli Armutlu Tart Tarifi

Bademli Armutlu Tart

Bademli Armutlu Tart Tarifi

Bademli Armutlu Tart tarifi: Bademli Armutlu Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Armutlu Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bademli Armutlu Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tartı için:

  • 175 gram tereyağı (soğuk, küp küp kesilmiş)
  • 5 yemek kaşığı toz badem
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 7 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

İç dolgusu için:

  • 2 paket labne peyniri
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Üzeri için:

  • 2 adet orta boy armut
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kenarları ve üzeri için:

  • 75 gram file badem

Bademli Armutlu Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Derince bir kabın içerisine tereyağı, un, toz badem, tuz ve pudra şekerini alın.
  • Elinizle tereyağı, un ve diğer malzemelerle iyice harmanlanana kadar yedirin.
  • Elinizle sıktığınızda birleşen ve hemen ardından dağılan bir kıvam elde edene kadar bu işleme devam edin.
  • Ardından kontrollü bir şekilde soğuk su ilave ederek tüm malzemeleri yoğurmadan, birleştirmeye çalışın.
  • Birleştiğinde streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.

Bademli Armutlu Tart tarifinin püf noktası nedir?

Tart hamurunu 1 gece önceden hazırlayarak daha gevrek ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz armutları tavada karamelize ederek tartın üzerine de aktarabilirsiniz. Hamuru toz badem ilave etmeden de hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025