Bademli Armutlu Tart Tarifi
Bademli Armutlu Tart tarifi: Bademli Armutlu Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Bademli Armutlu Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bademli Armutlu Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tartı için:
- 175 gram tereyağı (soğuk, küp küp kesilmiş)
- 5 yemek kaşığı toz badem
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 7 yemek kaşığı soğuk su
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
İç dolgusu için:
- 2 paket labne peyniri
- 4 yemek kaşığı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzeri için:
- 2 adet orta boy armut
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kenarları ve üzeri için:
Bademli Armutlu Tart tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kabın içerisine tereyağı, un, toz badem, tuz ve pudra şekerini alın.
- Elinizle tereyağı, un ve diğer malzemelerle iyice harmanlanana kadar yedirin.
- Elinizle sıktığınızda birleşen ve hemen ardından dağılan bir kıvam elde edene kadar bu işleme devam edin.
- Ardından kontrollü bir şekilde soğuk su ilave ederek tüm malzemeleri yoğurmadan, birleştirmeye çalışın.
- Birleştiğinde streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Bademli Armutlu Tart tarifinin püf noktası nedir?
Tart hamurunu 1 gece önceden hazırlayarak daha gevrek ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz armutları tavada karamelize ederek tartın üzerine de aktarabilirsiniz. Hamuru toz badem ilave etmeden de hazırlayabilirsiniz.