Badem Tatlısı Tarifi
Badem Tatlısı tarifi: Badem Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Badem Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Badem Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 250 gram badem (rondodan geçirilecek)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Badem Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz, sonra diğer malzemeleri ilave ediyoruz ve devamlı çırpıyoruz.
- Orta boy borcama döküyoruz. 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
- Şerbet malzemelerini karıştırıp 10 dakika kaynatıyoruz. Kek soğuk, şerbet ılıkken buluşturuyoruz. Afiyet olsun.
Badem Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlıyı en az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Badem Tatlısı tarifi için servis önerisi
Kaymak veya dondurma eşliğinde servis yapalım.