Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Badem Sütü Tarifi

Badem Sütü

Badem Sütü Tarifi

Badem Sütü tarifi: Badem Sütü için gerekli malzemeler nelerdir? Badem Sütü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Badem Sütü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram çiğ badem
  • 4 su bardağı su

Badem Sütü tarifi nasıl yapılır?

  • Çiğ bademlerinizi bir kaba alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Üzerini bir kapak ya da bez ile kapatın.
  • Bademlerinizi bu şekilde, ılık ve güneş almayan bir ortamda bir gece bekletin.
  • Bir gece suda bekleyen bademlerinizin suyun bir miktarını ayırın, bademlerinizi süzerek iyice yıkayın. Ardından blendera aktarın.
  • Bademleri ve ayırdığınız suyu, blender yardımıyla iyice ezilip, suyu çıkana kadar yaklaşık 2 dakika kadar çekin.
  • Bir kabın üzerine tülbent serin. İyice çektiğiniz bademleri tülbentin üzerine alın ve iyice sıkın. Badem sütünüzü kavanozlara aktararak, buzdolabında saklayın. Sütünüz hazır, afiyet olsun.

Badem Sütü tarifinin püf noktası nedir?

Bademlerinizin işlem görmemiş, çiğ bademler olması sütünüzü hazırlarken dikkat etmeniz gereken ilk nokta. Bademlerinizi mutlaka bir gece, vaktiniz varsa iki gece güneş görmeyen bir ortamda bekletmeniz gerekiyor. Daha fazla badem sütünü elde etmek için, bademleri içerisinde beklettiğiniz suyun tamamını bir kenara alın. Bademlerle birlikte blenderda çekin. Süzdüğünüzde daha fazla badem sütü elde etmiş olacaksınız.

Badem Sütü tarifi için servis önerisi

Badem sütünüzü tatlandırmak isterseniz; bal, tarçın ya da agave şurubu ekleyerek tekrar blendardan geçirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025