Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Badem Çorbası Tarifi

Badem Çorbası

Badem Çorbası Tarifi

Badem Çorbası tarifi: Badem Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Badem Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Badem Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 ml. pastörize süt
  • 100 ml. et suyu
  • 50 gram tane badem
  • 100 gram toz badem
  • 1 adet acı badem
  • 5 gram tuz
  • 40 gram un
  • 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığı nar tanesi

Badem Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Pastörize süt ve et suyunu derin bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar sütlü karışımı orta ateşte kaynatın.
  • Kabuksuz, tane halindeki çiğ bademleri, bir adet acı bademle birlikte mutfak robotunda toz haline gelene kadar çekin.
  • Kaynamakta olan sütlü et suyu karışımından bir miktar ekleyip, karıştırma işlemini sürdürün.
  • Acı badem ve çiğ bademlerin tadını alan az miktardaki sütlü et suyunu bir tülbent yardımıyla süzüp, çorba tenceresine aktarın.
  • Toz badem eklediğiniz çorba karışımını kısık ateşte kaynatın.
  • Azar azar eklediğiniz unla bağladığınız çorba karışımını tuzunu ekledikten sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Servis kaselerine aldığınız badem çorbasını nar taneleriyle süsledikten sonra sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Badem Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Arzuya göre unu tereyağıyla hafif bir renk alana kadar kavurduktan sonra da badem çorbasını hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025