Badambura Poğaça Tarifi
Badambura Poğaça tarifi: Badambura Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Badambura Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Badambura Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı su
- 100 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 su bardağı un
- 1 kase beyaz peynir
Badambura Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Süt, su, eritilmiş margarin, şeker, tuz, yumurta ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Yarım saat dinlendirin.
- Hamuru çok ince olmayacak şekilde açın.
- Üzerine eritilmiş margarin sürün.
- Rulo şeklinde sarın.
- Bir parmak kalınlığında kesin.
- Parçayı yan çevirip çukur oluşturun.
- Çukura iç harç ekleyip, hafifçe kapatın.
- Ters çevirip tepsiye dizin. (Kapattığınız kısım altta kalacak)
- Üzerlerine eritilmiş margarin sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!
Badambura Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamura yağ sürüp, rulo yaptıktan sonra 15 dk buzdolabında bekletirseniz kesmeniz daha rahat olacaktır.
Badambura Poğaça tarifi için servis önerisi
Sıcak servis ediniz.