Badalan Yemeği Tarifi
Badalan Yemeği tarifi: Badalan Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Badalan Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Badalan Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası (ya da domates salçası)
- 2-3 adet domates
- 1 kg. ayıklanmış badalan fasulyesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2-3 su bardağı su
Badalan Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Yarım kilo kuzu etini büyük parçalar halinde doğrayın.
- Kuru soğanın kabuğunu soyun ve yemeklik doğrayın. Kırmızı biberleri halka şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- Ayıkladığınız badalan fasulyelerini bir kaba koyun ve yıkayıp güzelce suyunu süzün.
- Derin bir tencereyi ısıtın içerisine 3 yemek kaşığı zeytinyağını dökün ve doğramış olduğunuz kuzu etlerini kısa bir süreliğine ısınmış tencerede zeytinyağı ile birlikte mühürleyin.
- Kuru soğanları içerisine atın ve etler ile birlikte kavurmaya başlayın. Bir süre sonra içerisine kırmızı biberleri koyun, et suyunu salıncaya kadar kavurun.
- Etler suyunu saldıktan sonra içerisine salçayı, badalan fasulyesini ve doğranmış domatesleri koyun.
- Son olarak üzerine yaklaşık 2-3 su bardağı kadar sıcak su dökün ve badalan fasulyesi pişene kadar 40-50 dakika pişirin.
- Yemek piştikten sonra bir servis tabağına yemeği alın yanında turşu ile sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.
Badalan Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Derin bir tencere yerine düdüklü tencerede pişirirseniz yemeğin pişme süresi 45-50 dakikadan 20-25 dakikaya inecektir. Dilerseniz pul biber, acı toz biberle de tatlandırabilirsiniz.
Badalan Yemeği tarifi için servis önerisi
Üzerine birkaç damla nar ekşisi ezdirip birkaç tutam maydanoz doğrayarak servis edebilirsiniz.