Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Babagannuş Tarifi

Babagannuş

Babagannuş Tarifi

Babagannuş tarifi: Babagannuş için gerekli malzemeler nelerdir? Babagannuş nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Babagannuş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Babagannuş tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcan, domates ve biberleri közleyin.
  • Közlenen sebzeleri geniş bir tabağa alıp üzerine streç film çekin ve soğumaya bırakın. Bu sayede kabukları daha kolay soyulacaktır.
  • Közlenen sebzelerin hepsinin kabuklarını dikkatlice soyarak bir kaseye alın.
  • Patlıcanları bir bıçak yardımıyla incecik doğrayarak ezin. Kalan sebzeleri de dilediğiniz boyutta, küp küp doğrayın ve kasede karıştırın.
  • Bir kasede ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını, tuzu ve nar ekşisini karıştırın ve köz karışıma dökün.
  • Bütün malzemeleri karıştırın ve sunuma hazır hale getirin.
  • İsteğe göre doğranmış maydanozla servis edin. Afiyet olsun!

Babagannuş tarifinin püf noktası nedir?

Közlenmiş patlıcanları daha kolay soymak için bıçağın tersiyle hafif hafif kabuklarına dokunarak soyabilirsiniz.

Babagannuş tarifi için servis önerisi

Dilerseniz, üzerine minik minik doğranmış beyaz soğan ve ince ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025